Про коледж

 

     Первомайський індустріально-педагогічний коледж (ПІПК) – заклад фахової передвищої освіти, що здійснює підготовку кадрів для професійної (професійно-технічної) освіти та сфери економіки.

ПІПК є єдиним самостійним переміщеним закладом фахової передвищої освіти.

Становлення закладу освіти відбувалося поетапно:

1977 рік – створено технічне училище № 31;

1995 рік – на базі училища створено технікум – філію Рубіжанського індустріально-педагогічного технікуму;


2003 рік – технікуму надано статус самостійного навчального закладу і перейменовано в Первомайський індустріально-педагогічний технікум.

У довоєнному 2013 році у Первомайському індустріально-педагогічному технікумі навчались більше 500 студентів.




Досягненням технікуму було навчальне торговельно-виробниче об’єднання, до складу якого входили навчальні майстерні: студентська їдальня, кафе «Ольвія», пекарський і кондитерський цехи, торговельний відділ «Ласунка». Умови проходження практики були наближені до справжніх робочих місць, що дозволяло готувати фахівців високого рівня.

Влітку 2014 року у зв’язку з початком воєнних дій у місті Первомайськ Луганської області технікум втратив змогу продовжувати освітній процес на території міста відповідно до вимог українського законодавства у сфері освіти, і був переміщений до міста Рубіжне Луганської області. Все майно та обладнання, що належало технікуму, залишилося на окупованій території.

За час перебування у місті Рубіжне проведена велика робота з адаптації та інтеграції в соціальне життя міської громади. Заклад освіти бере активну участь у всіх заходах, що проходять у місті Рубіжне: студенти є учасниками  концертних програм святкування  Дня хіміка та Дня сім’ї, що проходять у місті,  з благодійними концертами виступають перед вихованцями школи-інтернату «Кришталик», Кремінського інтернату для людей похилого віку та осіб з інвалідністю; проводять заняття з комп'ютерної грамотності для пенсіонерів.

2018 рік – було змінено тип закладу освіти, Первомайський індустріально-педагогічний технікум перейменовано на Первомайський індустріально-педагогічний коледж.

За час свого існування заклад освіти підготував більше 7 тисяч кваліфікованих робітників і близько 2000 молодших спеціалістів.

 Коледж здійснює підготовку за денною формою навчання:

за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник» за професіями:

4113 Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення

5122 Кухар. 7412 Кондитер

за освітньо-професійним ступенем «фаховий молодший бакалавр» за спеціальностями:

015.37 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)

015.39 Професійна освіта (Цифрові технології)

071 Облік і оподаткування

Коментарі